Traditieclub wil dolgraag naar 1B en offert daar coach voor op


Foto: © photonews 23 maart 2019 23:40

Lierse Kempenzonen gaat niet verder met trainer Urbain Spaenhoven, zo staat te lezen op de clubsite. Lierse wil geen risico nemen met oog op een licentie voor 1B.

Spaenhoven beschikt niet over het juiste trainersdiploma om in 1B te mogen coachen. Lierse Kempenzonen kreeg een negatief advies van de licentiecommissie en grijpt nu in.

 “De club heeft van de licentiecommissie het bericht gekregen dat ik niet langer veldtrainer kan zijn bij Lierse Kempenzonen”, aldus Spaenhoven op de clubsite. “Die maatregel wordt door de commissie opgelegd. Ik stel het clubbelang uiteraard boven dat van mij persoonlijk. Daarom hebben we ook beslist de samenwerking te stoppen. De voorbije maanden heb ik getracht mijn diplomasituatie te regulariseren. Ik zit toch al meer dan 30 jaar in het trainersvak. Maar jammer genoeg ben ik daarbij via verschillende kanalen op een njet gestuit. Het doet pijn Lierse te moeten verlaten, want ik voelde me hier al enorm goed thuis.”

Lierse Kempenzonen staat met nog vijf speeldagen te gaan op de derde plaats in de eerste amateurklasse. Leider Thes Sport diende geen licentieaanvraag in voor 1B, waardoor Lierse Kempenzonen een goede kans maakt om te promoveren.

Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.