KV Mechelen-jeugdwerking leeggeroofd? "Het gaat er agressief aan toe hoor, ik begrijp niet goed waar die clubs mee bezig zijn"

24 maart 2019 09:27

De strijd om talentvolle jeugd is al jaren aan de gang. De topclubs willen de beste spelers liefst zo jong mogelijk bij hen hebben. Veelal gaan ze daarvoor kijken bij de andere clubs. Zo zijn er bij KV Mechelen al verschillende talenten opgepikt, gebruikmakend van de situatie.

KV Mechelen heeft zijn hele jeugdwerking vanaf nul weer moeten opbouwen na het faillissement. En eindelijk staat die op punt. Er loopt heel wat talent rond op de club, maar door de zaak Propere Handen is er veel onduidelijkheid. Zo maken ouders zich ongerust en met de transfermaand april in het vooruitzicht is dat geen goed teken.

Verdediger Jesse De Kee (15) vertrol al naar Club Brugge en ook STVV en Antwerp kwamen al een speler weghalen. "Voor hetzelfde geld worden we in april geconfronteerd met een twaalftal vertrekkers", zegt hoofd opleidingen Dennis Henderickx in GvA. "Dat zou een drama zijn. Het gaat er best agressief aan toe, hoor. Bepaalde clubs bellen onze jongeren van 14 tot 16 jaar op."

"Ook in de leeftijdscategorie 9 tot 13 jaar, onze kweekvijver voor talenten in de bovenbouw, wordt het spel hard gespeeld. Ik begrijp niet goed waar die clubs mee bezig zijn. Uiteindelijk hebben die ook hun eigen jeugdwerking. Ik ben van het principe: een speler die twee procent beter is, moet je niet elders weghalen. Dat is niet collegiaal, maar het is wat het is.”

1e klasse B \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.