Lokeren haalt voormalig hoofd scouting Anderlecht binnen als nieuwe technisch directeur

25 maart 2019 16:10

Sporting Lokeren heeft vandaag Dimitri M'Buyu aangesteld als technisch directeur. Die was tot Nieuwjaar nog aan de slag bij Anderlecht als verantwoordelijke voor de scouting, maar krijgt nu dus de taak om een ploeg samen te stellen die straks de promotie kan vieren (of in 1A kan blijven).

Voor Anderlecht was Mbuyu ook al technisch directeur bij Mons. Maar hij speelde tijdens zijn carrière vijf jaar voor Lokeren, waar hij sinds zijn tiende ook zijn opleiding kreeg. "Ik weet dat ik aan een moeilijke opdracht begin. Als ik in de stad rond loop, gaat het gesprek binnen de minuut over wat ik denk over Sporting. Ik heb dus heel wat informatie, al is die natuurlijk niet altijd uit de eerste hand en zeker niet altijd correct."

"Maar ik heb wel een aanvoelen hoe het met de club gesteld is. Nu komt het er op aan om de club weer op de rails te krijgen. De stad verdient dat, de supporters evenzeer. Uit ervaring weet ik dat de fans echte fans zijn, kritisch als het moet, maar ook op post als de club hen nodig heeft. Kijk maar naar de actie op de laatste speeldag."

1A of 1B?

En voor welke reeks moet hij nu een ploeg samenstellen? "Zoals de zaken er nu voorstaan, zijn we veroordeeld tot 1B. Verandert dat nog, wat ik natuurlijk ergens wel hoop, dan komen we toch nog in 1A terecht. Maar heel veel verschil maakt dat niet. Als je een ploeg wil die in 1B meedoet om terug te keren naar 1A, dan heb je een ploeg nodig van het niveau 1A. In de praktijk maakt het dus niet zoveel uit."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.