"Dachten dat we klaar waren voor play-off 1, ik op kop" en "Er moet versterking bijkomen deze zomer"

25 maart 2019 22:59

Zulte Waregem gaat zich stilaan voorbereiden op play-off 2. De voorbije dagen genoot de selectie van een verlengd vrij weekend, maar Francky Dury was wél al hard aan het werk. Volgend jaar voorbereiden, om nieuwe problemen te voorkomen.

"We hebben dit seizoen laatste gestaan, maar zijn altijd positief gebleven en recht blijven staan. We haalden vijf keer op tien play-off 1, maar dit jaar werd het een jaar met veel miserie, met ups en downs. Ik ben tevreden dat het gedaan is met een elfde plek."

En dus wacht play-off 2, waar Essevee zich wel degelijk wil laten zien: "We gaan er voor spelen, dat is zeker. Natuurlijk gaan we ook al kijken richting volgend seizoen en wat jongeren kansen geven, want ze lieten zich de voorbije weken en maanden ook al eens zien."

Willen opnieuw competitief zijn

Play-off 2 winnen zoals vorig seizoen hoeft echter niet per se, het mag volgens Dury zeker geen vals gevoel geven: "Die 28 op 30 vorig jaar bracht iedereen mee in het verhaal en we streden met tien tegen Lokeren, maar in Genk werden we van de mat geveegd."

"Toch namen we play-off 2 mee als voorbereiding naar dit seizoen. We dachten - ik op kop, die verantwoordelijkheid neem ik - dat we klaar waren om voor play-off 1 te strijden, maar de kern was niet sterk genoeg. Er moet deze zomer dus versterking bijkomen, we hebben teveel goals geslikt en dat is niet omdat ik een slechte keeper heb."

Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.