Vandenbempt maakt brandhout van Cyprus en spreekt over statuut Tielemans en co

25 maart 2019 11:10

België won zondagavond eenvoudig met 0-2 op het veld van Cyprus. De Rode Duivels stonden al snel op een dubbele voorsprong, waarna de wedstrijd doodbloedde. In zijn analyse was Peter Vandenbempt hard voor de eilandbewoners.

“Cyprus is de nummer 87 van de wereld, maar speelde als de nummer 187. Het was het zwakste Cyprus dat ik ooit heb gezien. Dit had niets met interlandvoetbal te maken.”

“Cyprus won met 5-0 van San Marino. Dat zegt veel over San Marino”, aldus Vandenbempt op Sporza. Zondag speelden ze veel defensiever, maar dat hielp niet. Het is moeilijk om de Belgen te beoordelen na zo’n wedstrijd. De clean Sheet van Thibaut Courtois moet zowat de makkelijkste uit zijn carrière zijn geweest. Om een doelpunt tegen te krijgen had hij de bal er zelf moeten ingooien. Zo ongevaarlijk was Cyprus.”

Vandenbempt had het ook over de situatie van bepaalde spelers: “Van sommige jongens kan je zeggen dat ze eigenlijk al titularis zijn, ook als er veel spelers terugkomen. Dan denk ik vooral aan Youri Tielemans. Ook Thorgan Hazard heeft goede punten gescoord.”

“Leander Dendoncker en Timothy Castagne zullen wel uit de ploeg verdwijnen. Ook Michy Batshuayi deed het goed, maar hij zal Romelu Lukaku uiteraard niet uit de ploeg spelen."

Simon Wauters

België \\ Cyprus
 
 
Reacties.