Wat deden toplanden als Frankrijk, Portugal en Engeland op weg naar EK 2020? Niet iedereen staat er goed voor


Foto: © photonews 25 maart 2019 22:39

De Rode Duivels hebben hun 6 op 6 al beet, maar ook andere landen willen nog vol aan de bak gaan. En dat levert enkele leuke wedstrijden op.

Groep A

Engeland was goed begonnen met een klinkende overwinning tegen Tsjechië, Montenegro had dan weer een puntje gepakt tegen Bulgarije. In het duel tegen elkaar kwam de thuisploeg snel op voorsprong, enigszins verrassend.

Het doelpunt van Vesovic werd echter snel ongedaan gemaakt en via Keane, Barkley (2x), Kane en Sterling werd het nog een klinkende overwinning. Kosovo en Bulgarije speelden gelijk, waardoor de stand nu als volgt is:

1. Engeland 6
2. Bulgarije 2
3. Kosovo 1*
4. Montenegro 1
5. Tsjechië 0*

Groep B

Luxemburg was na speeldag 1 de verrrassende leider en deed het nu ook lange tijd prima tegen Oekraïne. Met Moris in doel kwam de thuisploeg op voorsprong, al was het bij de koffie wel al 1-1. In het slot werd het echter alsnog 1-2.

Voor Portugal was het na het gelijkspel tegen Oekraïne al een beetje van moeten tegen Servië, maar dat draaide met een sisser uit. Cristiano Ronaldo viel bovendien uit met een blessure (lees er hier meer over).

1. Oekraïne 4
2. Luxemburg 3
3. Portugal 2
4. Servië 1*
5. Litouwen 0*

Groep H

In de vooravond won Turkije al met klinkende cijfers van Moldavië. Yilmaz miste nog een strafschop, al kon Tosun meteen daarna scoren. Die maakte er twee, ook Kaldirim en Ayhan deden de netten trillen: 4-0.

Frankrijk had al bij al een makkelijke avond tegen IJsland, terwijl Albanië zijn eerste punten pakte op bezoek bij Andorra.

1. Frankrijk 6
2. Turkije 6
3. Albanië 3
4. IJsland 3
5. Andorra 0
6. Moldavië 0

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Frankrijk \\ IJsland
 
 
 
Reacties.