Anderlecht springt het minst efficiënt om met de loonkost, ploeg uit het Waasland scoort het beste


Foto: © photonews 26 maart 2019 09:09

Anderlecht, Club Brugge en Standard hebben gemiddeld het meeste kapitaal nodig om punten te oogsten. Waasland-Beveren werkt dan weer het meest efficiënt.

Anderlecht keert het meeste aan spelerslonen uit van alle clubs uit eerste klasse om 1 punt te halen in het klassement van de Jupiler Pro League. Het Nieuwsblad deelde de loonlast voor spelers van elke club door het aantal behaalde punten en in die rangschikking schopte Waasland-Beveren het tot winnaar.

De berekeningen werden gemaakt op basis van de cijfers van vorig jaar, zowel de loonlast als de punten. De Waaslanders betaalden 140.000 euro aan spelerslonen per behaald punt. Anderlecht is veruit de slechtst scorende club in dit klassement. Hun loonlast bedraagt 634.000 euro per punt. 

Dat is wel erg hoog bij RSCA. Club Brugge is de 'eerste achtervolger' met een loongemiddelde van 365.000 euro per punt. Standard vervolledigt de top 3 met 346.000 euro per punt. Door de lage puntenoogst van KV Mechelen vorig jaar zitten zij aan een hoog gemiddelde van 312.000 euro.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.