Van Gaal denkt dat Manchester United de Champions League kan winnen dankzij... Mourinho

26 maart 2019 21:09

Louis Van Gaal zit nooit om een mening verlegen. Ook kort na zijn definitieve afscheid als coach laat hij nog krasse uitspraken noteren.

In een interview met BBC had ‘King Louis’ het over zijn laatste club: Manchester United.

“Je zou denken dat ‘fake news’ is uitgevonden door Donald Trump, maar in het voetbal bestaat dat al vijftig jaar”, steekt Van Gaal van wal.

Man U speelt nog lang niet zoals onder Ferguson

“Toen José Mourinho mij opvolgde, ging Manchester United veel defensiever spelen en loerde het vooral op de counter. Ole Gunnar Solskjaer speelt nauwelijks aanvallender dan Mourinho, het enige verschil tussen hen is dat de Noor wél wint.”

Ook in het vervolg van het interview blijft de Nederlander zowel slaan als zalven. “Ik ben niet meer in Manchester, maar de sfeer lijkt wel beter sinds het vertrek van Mourinho. Daarnaast heeft Solskjaer Paul Pogba er ook opnieuw bovenop gekregen door hem hoger te schuiven.”

“Maar Man U speelt nog lang niet zoals onder Alex Ferguson. Het is veel defensiever, meer op de counter. Het staat iedereen vrij om daar van te houden of te denken dat ze nu leuker voetbal brengen dan onder mijn bewind. Maar ik vind van niet.”

“Het is altijd erg belangrijk voor Manchester United om zich te plaatsen voor de Champions League. Maar volgens mij kunnen ze dit jaar de Champions League nog winnen. Het is erg moeilijk om hun defensieve systeem te kloppen. Of je het nu graag hoort of niet: dat is het resultaat van het werk van Mourinho.”

Premier League \\ Manchester United
 
 
 
Reacties.