Doelman die deze zomer wel ergens bij een Belgische topclub in de belangstelling zal staan: "Hij is de elfde veldspeler"

27 maart 2019 09:33

Moeskroen heeft een groot deel van zijn succes ook te danken aan Jean Butez. De 23-jarige Franse doelman speelt op een bijzonder hoog niveau. Doelmannentrainer Eric Deleu had direct gezien dat hij met een talent te maken had.

Nochtans kwam Butez vorig seizoen onder Mircea Rednic en Frank Defays amper aan spelen toe. "Vanaf het begin was duidelijk dat Jean een keeper is met een enorm potentieel. Ik testte hem een uur en zei daarna tegen de directie: ‘Laat die jongen direct tekenen.’ Omdat hij fysiek en technisch top is", vertelt Deleu in S/V Magazine.

"Of hij het zal maken, weet je dan nog niet, omdat het mentale aspect altijd doorslaggevend is. Intussen weten we dat hij ook mentaal sterk is. Dat hij in alle omstandigheden de voetjes op de grond houdt, kan relativeren, openstaat voor kritiek en snel iets oppikt. Maar jonge keepers moeten kunnen spelen en je moet ze af en toe een foutje kunnen laten begaan."

Bernd Storck zorde voor de ommekeer. "Voor heel wat trainers ligt dat moeilijk. Maar niet voor Bernd Storck. Jean kreeg van hem het volste vertrouwen, hij wist: ik ben de nieuwe nummer 1 en als ik enkele foutjes maak, vlieg ik er niet meteen uit. Zo is hij kunnen groeien."

Johan Walckiers

Moeskroen
 
 
Reacties.