KBVB roept Belgen op om mee te helpen twee miljard kilometer te stappen uit solidariteit met mensen in schrijnende omstandigheden

27 maart 2019 18:19

De KBVB neemt actief deel aan de campagne '2 miljard kilometer naar veiligheid', in samenwerking met de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR). In solidariteit met de vluchtelingen overal ter wereld willen ze helpen de kilometers af te leggen en roepen ook de Belgische bevolking op dat te doen.

Ht is een wereldwijde campagne die mensen over de hele wereld oproept om samen in een virtuele tocht de afstand die vluchtelingen ieder jaar afleggen ook te overbruggen. Een nooit eerder gezien aantal van 68.5 miljoen mensen is wereldwijd gedwongen hun huis te ontvluchten.

Daarvan is de helft jonger dan 18. Het doel van 2 miljard kilometer komt overeen met het totaal van alle afstanden die vluchtelingen over de hele wereld afleggen op de vlucht voor oorlog of vervolging en op zoek naar een veilig onderdak.

De “2 miljard kilometer naar veiligheid”-campagne moedigt mensen aan vluchtelingen te steunen door middel van individuele solidariteitsacties. Al deze individuele acties samen zijn een blijk van erkenning voor de weerbaarheid en de kracht van vluchtelingen.

De lancering van de samenwerking omvat onder andere een video waarin enkele spelers de fans vragen de campagne te steunen. De kilometers afgelegd tijdens de kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen Rusland op 21 maart, internationale dag tegen racisme en discriminatie, en tegen Cyprus op 24 maart, worden aan de campagne gedoneerd.

Om mee te doen aan de campagne, surf naar www.stepwithrefugees.be of klik hier...

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.