Play-off 1 door de jaren heen: vierde keer met G5, twee teams er altijd bij, Essevee 'beste kleintje', Antwerp twaalfde team, ...

27 maart 2019 11:59

De play-offs staan op beginnen. Voor de tiende keer krijgen we tien extra speeldagen op ons bord, goed voor dertig krakers.

Ook in jaar tien is er een nieuwkomer in de play-offs te vinden: Antwerp. In hun tweede seizoen op het hoogste niveau mogen ze dus meteen proeven van de ultieme eindstrijd. Ze zijn daarmee de eerste debutant sinds KV Oostende drie seizoenen geleden.

Ook Charleroi (vier seizoenen geleden) debuteerde vrij laat in de play-offs, de negen andere teams die ooit al play-off 1 speelden waren er in de eerste twee jaargangen sowieso al eens een keertje bij, toch wel opmerkelijk.

Het is na 2009-2010, 2010-2011 en 2017-2018 de vierde keer dat de G5 integraal meedoet aan play-off 1. Anderlecht en Club Brugge waren er altijd bij, de drie andere teams lieten de voorbije tien jaar twee of drie keer een steekje vallen.

In totaal kwamen al twaalf teams in actie in play-off 1. Daarbij ook Sporting Lokeren, dat dit seizoen degradeerde naar 1B. Ook STVV, Charleroi, KV Oostende en Antwerp waren al eens in tweede klasse te vinden het voorbije decennium. Van de kleine teams doet Zulte Waregem het met 5 op 10 én een steevast verblijf op het hoogste niveau de meest 'stabiele' zaken.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.