Duchâtelet blijft bij zijn bewering over de titel van 2014 en... "KV Mechelen is maar in actie geschoten omdat ze wisten wat er in Eupen aan de gang was"

27 maart 2019 06:46

Roland Duchâtelet ijverde al sinds zijn periode bij STVV voor meer transparantie in het voetbal. Hij wou toen de macht van de makelaars al inperken. Hij zei eerder al dat hij nog meer matchfixing vermoedde in het Belgisch voetbal en daar blijft hij bij. Hij geeft meer uitleg...

Duchâtelet beweert bij hoog en laag dat Standard de titel in 2014 had moeten winnen, als er geen illegale dingen waren gebeurd. "In operatie Propere Handen zijn er twee delen: het finan­ciële en de matchfixing. Het financiële vind ik minder belangrijk. Een economie van zwart geld bestaat nu eenmaal. Voor het morele bewustzijn is de matchfixing véél belangrijker", zegt hij in Het Nieuwsblad.

In Eupen-Moeskroen zijn er misschien dingen gebeurd die veel erger zijn

"Voetbal heeft een voorbeeldfunctie. Ik vind dat het gerecht daar 100 procent moet op inzetten en niet de voetbalbond. Bij de voetbalbond is het inteelt. Iedereen kent iedereen en niemand is onafhankelijk. Mensen die al twintig jaar in het voetbal zitten, moeten nu gaan beslissen of KV Mechelen en Waasland-Beveren zullen degraderen. Dat terwijl er in Eupen-Moeskroen dingen zijn gebeurd die misschien veel erger zijn. Dat weten die mensen van de bond ook, hoor. Maar die clubs hebben het geluk dat daar geen telefoontaps van zijn."

Hij zag dat het al lang aan de gang was. "KV Mechelen is volgens mij ook maar in actie geschoten omdat het wist wat er in Eupen op til was. Ook de vorige jaren is er van alles gebeurd. Bij Standard, bijvoorbeeld. Ik zeg u dat Standard de titel in 2014 heeft verloren door matchfixing. Zeg me: hoe moet je matchfixing bewijzen? Zelfs als je zwart op wit overschrijvingen van geld zou hebben, moet je nog bewijzen dat het geld diende om vals te spelen. Dat bewijzen is zo goed als onmogelijk.”

1e klasse B \\ Standard \\ Eupen \\ KV Mechelen \\ Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.