Lukaku geeft eindelijk de reden voor al zijn frustraties bij de nationale ploeg: "Die match gaf me een walgelijk gevoel"

27 maart 2019 06:16

't Is tegenwoordig iets met Romelu Lukaku. De spits voelt zich tekort gedaan in België, dat liet hij al verschillende keren optekenen. Hij zou na het EK zelfs willen stoppen. De reden voor al die frustratie maakte hij nu kenbaar.

Lukaku strikken voor een interview is al lang geen sinecure meer, maar op het voetbalplatform OTRO kan hij wel zijn ei kwijt. Hij legt ook uit waar keerpunt kwam bij de nationale ploeg. "Het klikte al niet van bij de start. De mensen vonden dat ik niet goed was bij België. En dachten dat ik niet meer dan 25 keer zou scoren. 'Wow', dacht ik. Op dat moment was ik amper negentien."

Ik was briljant, maar toch klonk er boegeroep

Maar het liep helemaal mis in de met 8-1 gewonnen match tegen Estland. "Ik scoorde twee goals en zorgde voor een assist. Ik was briljant en we wonnen met 8-1. Toch klonk er boegeroep. Dat was één van de momenten waarop ik tegen mezelf zei: de nationale ploeg en ik zal altijd haat/liefde blijven."

"Die wedstrijd gaf me een een walgelijk gevoel. Ik speel iedere keer voor België met een gevoel van woede in plaats van trots. Ik zei tegen mijn moeder dat ze nooit meer naar wedstrijden van de Rode Duivels moest komen, mijn vader doet dat evenmin. Daarom zwaai ik ook elke keer naar de camera als ik scoor. Ik weet dat ze thuis aan het kijken is. Chilling, watching, she's cool."

Premier League \\ Manchester United
 
 
 
Reacties.