Voorzitter supportersfederatie over probleem-Lukaku bij Rode Duivels: "Als je bij Anderlecht hebt gespeeld..."  

28 maart 2019 12:33

Romelu Lukaku vertelde donderdagavond op voetbalplatform OTRO over zijn haat-liefdeverhouding met de supporters van de Rode Duivels. Vrijdag reageerde de voorzitter van supportersfederatie '1895.'

Lukaku vertelde donderdag dat het nog altijd enorm diep zit dat hij na zijn twee doelpunten in de 8-1 tegen Estland. “Sindsdien speel ik elke keer met woede”, liet hij optekenen.

Tijs Cools, voorzitter van de Belgische supportersfederatie ‘1895’ reageert tegenover Het Laatste Nieuws op de teleurstelling van ‘Big Rom.’ “Sinds 2016 is er wel wat veranderd. Ik merk toch geen negativisme rond Lukaku. Als je bij Anderlecht hebt gespeeld, dan krijg je vanzelf al supporters tegen.”

Niets te maken met racisme

“Ik las op Facebook dat onze fans van plan zijn om hem bij de volgende ­interland in juni een hart onder de riem te steken. Met spandoeken, door zijn naam te scanderen of wat speciaals te doen op de open training.”

Cools denkt niet dat boegeroep iets te maken heeft met racisme: "Er lopen namelijk heel wat jongens met een andere huidskleur rond bij de Rode Duivels."

Lukaku liet al vaker verstaan dat hij na het EK 2020 wil stoppen als international. Cools hoopt dat de fans hem nog op andere gedachten kunnen brengen: “Hij is en blijft heel belangrijk voor het team. Hopelijk heeft hij nog een mooie carrière voor de boeg bij de Belgen.”

Simon Wauters

Premier League \\ Manchester United \\ België
 
 
Reacties.