Leuvense debutant: "Op zich verschilt het voetbal in België niet zoveel met dat in Scandinavië"

28 maart 2019 13:30

Abou Keita debuteerde afgelopen vrijdag op het veld van Lommel voor OHL. Voor de defensieve middenvelder waren het zijn eerste speelminuten in België.

Keita kwam op 31 januari op uitleenbasis over van FC Kopenhagen. Eerder voetbalde hij al in Noorwegen en Zweden.

“Het deed uiteraard plezier om mijn eerste echte match te spelen voor OHL” opent de 21-jarige op de clubsite. “Ik leer hier veel bij door elke dag met ervaren spelers te werken.”

Klaar voor zespuntenmatch van vrijdag

“Het niveau was best hoog tegen Lommel. Op zich verschilt het voetbal in België niet zoveel met dat in Scandinavië.”

OHL huurt de Ivoriaan tot het einde van het seizoen van het Deense FC Kopenhagen. Abou denkt wel eens na over zijn toekomst, maar focust vooral op het afdwingen van het behoud in de Proximus League. “Natuurlijk denk ik wel eens na over mijn persoonlijke situatie, maar het belangrijkste op dit moment is dat deze club zo snel mogelijk het behoud kan verzekeren in de Proximus League. Nadien zien we dan wel.”

OHL ontvangt vrijdagavond Tubeke. Als Leuven de drie punten thuis kan houden, telt het acht punten meer dan de Waals-Brabanders en kan het behoud het eigenlijk niet meer ontglippen. “We hebben de afgelopen dagen hard gewerkt op training en dat willen we vrijdag omzetten in een goed resultaat. De drie punten zijn het belangrijkste, maar we zijn er alleszins klaar voor." 

Simon Wauters

Tubeke \\ OH Leuven
 
 
Reacties.