Koopjestijd? Deze Belgische topspelers zijn binnenkort einde contract

29 maart 2019 15:59

Het seizoenseinde nadert, wat ook betekent dat heel wat spelers straks andere oorden zullen opzoeken. Wij zochten op de website van Transfermarkt voor u uit welke Belgen straks zonder vergoeding kunnen vertrekken. We beginnen met een aantal toppers.

Vincent Kompany is ongetwijfeld de bekendste van allemaal, hoewel het hoogst twijfelachtig is dat hij Manchester City de rug zal toekeren. De club wil zijn salaris weliswaar verminderen, Kompany liet echter al verstaan dat dit niet noodzakelijk een probleem hoeft te vormen. We vermoeden dus dat Vince the Prince ook volgend seizoen in Manchester zal vertoeven.

Laurent Depoitre heeft een verbintenis die in principe op 30 juni eindigt, maar zijn club Huddersfield Town heeft een optie om er nog een extra jaar aan toe te voegen. Logischerwijze zullen de Engelsen dit ook doen, al was het maar om nog een transfersom te kunnen opstrijken bij een eventueel vertrek. Een verlengd verblijf is twijfelachtig, de rijzige spits zit meer op de bank dan hem lief is, en is momenteel ook nog eens geblesseerd.

Odoi, Boyata en Vermaelen

We blijven in Engeland en belanden bij Denis Odoi. Ook zijn ploeg Fulham kan er door een optie voor zorgen dat de speler nog minstens een seizoen langer aan de club verbonden blijft. Aangezien Odoi een vaste waarde is in West-Londen, zou het ons verbazen als Fulham de optie niet licht. Hoger mikken lijkt ons voor de verdediger niet eenvoudig, en een terugkeer naar België ligt in onze ogen ook niet voor de hand.

Via Engeland belanden we in Schotland waar Dedryck Boyata binnenkort een vrije speler is. In juli en augustus 2018 hielden de bewindslui van Celtic het been stijf en hadden ze geen oren naar een vertrek van de verdediger van de Rode Duivels. Deze zomer zal de club uit Glasgow onze international ongetwijfeld wel moeten uitwuiven. Om de haverklap duiken er wel berichten op met interesse van grotere ploegen, en op 28-jarige leeftijd is het bijna nu of nooit voor Boyata.



Als we naar Spanje gaan, zien we dat het verblijf van Thomas Vermaelen bij Barcelona er misschien bijna opzit. De berichten over een mogelijke contractverlenging spreken elkaar soms tegen, en daar is de blessuregevoeligheid van de verdediger uiteraard niet vreemd aan. De kansen dat hij gewoon in Catalonië blijft zijn echter niet onbestaand. De komende weken en maanden zullen raad brengen.

Bart Somers

Premier League \\ Manchester City
 
 
Reacties.