Enkel wat gekwispel en wachten op Godot: Zulte Waregem en Waasland-Beveren openen play-off 2 met flauwe pot


Foto: © photonews 30 maart 2019 21:52

Zulte Waregem en Waasland-Beveren zijn play-off 2 begonnen met een tegenvallende partij. Aan de Gaverbeek werd al bij al slappe koffie geserveerd, met hier en daar een lichtpuntje. Het resultaat?

  • Dury geeft enkele spelers een kans
  • Weinig kansen voor de pauze
  • Bongonda zorgt voor drive in tweede helft
  • Een flits? Wachten op Godot

In play-off 2 is het ook plezant. Althans, dat is wat ons al een paar jaar soms smalend door supporters van bepaalde ploegen die play-off 1 mogen betwisten al zingend wordt voorgelogen. Want het is aan de teams zelf om het plezant te maken.

Vorig seizoen eindigde een duel in play-off 2 tussen Essevee en de Wase Leeuwen nog op 8-0, dit seizoen zou het zo geen vaart lopen. Custovic kwam met een typeploeg afgezakt naar de Gaverbeek, terwijl Dury wél flink sleutelde: onder meer Soisalo, Heylen en doelman Bostyn kregen een basisplek, Bongonda zou pas bij de rust invallen.

Weinig animo

Daardoor kregen we in de tweede helft toch iets meer animo, want voor de pauze was de 500e wedstrijd van de oefenmeester van Zulte Waregem een draak gebleken. Bostyn moest op een inzet van Andrijasevic redding brengen, terwijl De Pauw de grootste kans van de thuisploeg naast mikte.

Verder regende het echter bij momenten vooral slechte passes, slordigheden en zwakke controles. Een kleine 5000 dappere supporters werden allerminst verwend, al was het na de pauze dus wel wat beter door de vinnigheid van Bongonda.

In de zone van de waarheid was het via hem, maar evengoed De Pauw en Bjordal echter telkens net niet. De juiste voet voor het intikkertje werd niet gevonden, ondanks het betere zolenwerk op tijd en stond. Aan de overkant profiteerden Boljevic en Milosevic niet van goede mogelijkheden op de omschakeling.

De kroniek van een aangekondigde 0-0? De thuisploeg drukte steeds meer door en ging heel wat voorzetten pompen, maar geen enkele kwam waar hij moest komen. Na de 28 op 30 van vorig seizoen een zwak begin van play-off 2 voor Zulte Waregem.

Zulte Waregem \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.