Stijn Vreven hekelt de beslissing van het bestuur en blikt nog eens terug op de gemiste promotie

30 maart 2019 10:02

Beerschot Wilrijk greep in een razend spannende finale net naast de promotie. Trainer Vreven komt daar nog eens op terug en heeft het ook over de ambities van zijn club in play-off 2.

Of Beerschot Wilrijk play-off 2 nu wint of niet, een Europees ticket zullen de Mannekes niet halen, want het bestuur vroeg geen Europese licentie aan. "Daar ben ik helemaal niet blij mee", kloeg Vreven bij Gazet van Antwerpen.

"Ik ben een coach die betaald wordt om zijn spelers te motiveren. Dan moet de club er alles aan doen om me daarin te steunen. Ik heb mijn spelers gezegd dat ze nu maar moeten bewijzen dat de club ten onrechte de licentie niet heeft aangevraagd, door zoveel mogelijk te winnen."

"Als ik zie dat mijn team competitief is met de ploegen uit 1A, dan is play-off 2 voor mij geslaagd."

Terechte kampioen

De gemiste promotie was een enorm bittere pil om te slikken voor Beerschot Wilrijk. Ook voor de trainer. "De ontgoocheling was immens en de eerste dagen zat ik diep. Maar de ontgoocheling is altijd iets dragelijker als iedereen er alles aan gedaan heeft wat binnen zijn mogelijkheden lag."

"Op basis van de competitie is KV Mechelen de terechte kampioen. In de twee finalewedstrijden was er echter geen verschil. Integendeel, Beerschot Wilrijk was minstens de evenknie, zoniet de betere van KVM. Dat maakt het extra zuur."

Hannes Van Gael

Westerlo \\ Beerschot
 
 
Reacties.