Bankzitter Yohan Croizet ziet team met 7-1 winnen in MLS

31 maart 2019 13:59

Kent u Yohan Croizet nog? De middenvelder, hier op de foto nog bij KV Mechelen, verdween bij KV ooit wegens disciplinaire redenen naar de B-kern, waarna hij zich aardig herpakte en een transfer naar Sporting Kansas City in de MLS versierde.

In de Verenigde Staten loopt het allerminst van een leien dakje voor de Fransman die via Metz, Virton en OHL in Mechelen belandde. Zijn prestaties variëren van matig tot ondermaats en het is dan ook allerminst verwonderlijk dat hij in de wedstrijd tegen Montreal Impact niet in de basiself stond.

Missen deed zijn team hem allerminst in de wedstrijd tegen de ploeg van rode duivel Laurent Ciman. Na 10 minuten opende Johnny Russell de score voor Kansas City, en bij de rust was de wedstrijd met 3-0 in het voordeel van de thuisploeg al zo goed als gespeeld.

Dankzij een hattrick van Krisztián Németh, ex-speler van onder meer Liverpool, AEK en Olympiakos, werd de score nog opgedreven tot maar liefst 7-1. Door de overwinning stijgt Sporting Kansas City naar plaats 4 in het klassement, Montreal is 12de op 24 ploegen.

Croizet kreeg een invalbeurt in minuut 71, toen hij in het veld kwam voor de Guineeër Gerso Fernandes, maar dat was het dan. Dit seizoen moet de 27-jarige Fransman zich voorlopig tevredenstellen met een gemiddelde van 12 speelminuten per wedstrijd. Zijn contract loopt nog tot december 2020, al dringt de vraag of er voor de middenvelder nog een echte toekomst is weggelegd in Kansas zich hoe langer hoe meer op.