Clubs twijfelden aan 30-jarige middenvelder: "Ik wil hun ongelijk bewijzen".

31 maart 2019 14:19

Westerlo wist zich ternauwernood te plaatsen voor play-off 2 en speelt zondag zijn eerste wedstrijd voor de eindronde. In het Kuipje ontvangen de mannen van Bob Peeters zondagavond om 20 uur een ploeg die ze al door en door kennen.

De tegenstander van de dag heet namelijk Beerschot-Wilrijk. Het ging er in de reguliere competitie steeds spannend aan toen met tweemaal een 1-1 en tweemaal een 2-1 in het voordeel van Beerschot Wilrijk. Een van de spelers op wie Bob Peeters de komende weken sterk zal rekenen, is Christian Brüls. De 30-jarige Belg heeft heel wat ervaring, en liet in het verleden vooral bij de Kempense club en AA Gent zien wat hij een ploeg kan bijbrengen.

Toch zat de speler al zeven maanden zonder werkgever, toen hij in februari een overeenkomst bereikte met het bestuur van Westerlo en terugkeerde naar zijn ex-team. In een interview met Gazet van Antwerpen onthult de man uit de Oostkantons dat dit hem niet rancuneus heeft gemaakt, hoewel hij het ongelijk van de twijfelaars toch wil aantonen.

Zonder rancune

Brüls denkt niet dat Westerlo PO2 zal winnen, maar is wel van plan te tonen dat de ploeg er zijn plaats heeft. Ook voelt hij de drang om het ongelijk te bewijzen van de clubs die niet met hem in zee wilden gaan. “Zeker tegenover de ploegen die me hebben afgewezen of allerlei excuses aanhaalden. Veel ploegen kennen mijn kwaliteiten, het probleem was dat ik zeven maanden niet had gespeeld. Die kwaliteiten verlies je nochtans niet zo snel. Nu wil ik bewijzen dat ik nog een meerwaarde kan zijn. Zonder rancune. Het heeft geen zin om te veel achteruit te kijken.”

Het contract dat Westerlo en Brüls tekenden was er een van heel korte duur. Het loopt namelijk al af aan het einde van dit seizoen. De speler heeft er dus sowieso alle belang bij om week na week een sterke prestatie neer te zetten, al was het maar om de eigen coach en het eigen bestuur te overtuigen.

Bart Somers

Westerlo \\ Beerschot
 
 
Reacties.