Overbetaald? Welke spelers en coaches verdienen het meest? En de vrouwen?

01 april 2019 17:46

France Football publiceert deze week een top 5 van de bestbetaalde voetballers, voetbalsters en coaches. Sommige namen liggen voor de hand, andere kunnen we ietwat verrassend noemen.

Had jij bijvoorbeeld Thierry Henry in dit lijstje verwacht? Hoeveel euro’s rijven hij en de anderen op jaarbasis binnen? En hoe zit het met de equal pay?

Bij de spelers zal het niemand verbazen dat Lionel Messi (130 miljoen) de dans leidt voor Cristiano Ronaldo (113 miljoen) en Neymar (91.5 miljoen). Hiervoor telde France Football het bruto jaarsalaris, de premies en de publicitaire inkomsten op. Antoine Griezmann en Gareth Bale vervolledigen de top 5.



Diego Simeone is de best verdienende voetbaltrainer. Met zijn loon en zijn premies komt hij elk jaar aan zo’n 43 miljoen. De top 3 wordt volgemaakt door 2 coaches die intussen al de laan werden uitgestuurd, te weten José Mourinho en Thierry Henry. Pep Guardiola en Ernesto Valverde boeren ook allerminst slecht.

325 keer meer

En hoe zit het met de equal pay voor de dames? Nog niet zo goed, blijkt uit de cijfers. Ada Heberberg van Lyon topt het lijstje met een jaarloon van 400.000 euro. Zij wordt gevolgd door ploeggenotes Amandine Henry en Wendie Renard. Na deze 2 vinden we nog Carli Lloyd en Marta. Deze laatste verdient jaarlijks 340.000 euro, het verschil tussen 1 en 5 is bij de vrouwen dus merkelijk kleiner dan bij de mannelijke collega’s.

Als je de vergelijking maakt tussen Messi en Heberberg, zie je dat de Argentijn 325 keer meer verdient dan de Noorse.
 

Bart Somers

La Liga \\ Villarreal \\ Barcelona
 
 
Reacties.