Optie niet gelicht, Oostende sluit jeugdinternational opnieuw in de armen: "Over de prijs viel niet te discussiëren"

01 april 2019 11:16

Hij kwam dit seizoen helemaal tot wasdom en leek langer te zullen blijven, maar nu is de knoop alsnog op een andere manier doorgehakt.

Rocky Bushiri wierp zich dit seizoen op als een sterkhouder in de defensie van KAS Eupen. De centrale verdediger werd door KV Oostende uitgeleend aan de Oostkantonners, die nu besloten hebben de optie op hem niet te lichten.

En dus keert Bushiri terug naar de Kust, waar hij vorig seizoen al enkele kansen kreeg. "Ik voel me goed in Eupen en ben blij dat ik er quasi elke week speelde. Maar ik ben ook verheugd dat ik volgend seizoen mijn kans zal krijgen bij de ploeg waar ik opgroeide, samen met Jelle Bataille en Robbie D'Haese", is hij tevreden op de webstek van de Kustboys.

Kans in de voorbereiding

Hugo Broos gaf meer uitleg over de nakende terugkeer van de Belgische jeugdinternational: "Eupen kende de prijs om Rocky definitief over te nemen. Ze deden dat niet en over die prijs valt niet te discussiëren. Rocky zette stappen afgelopen seizoen en zal bij ons voluit zijn kans krijgen in de voorbereiding."

Bushiri kwam eind augustus van Oostende naar Eupen en werd er meteen een vaste waarde in de basis. Hij totaliseerde ondertussen al 2039 speelminuten in 24 basisplaatsen.

Aernout Van Lindt

Eupen \\ KV Oostende
 
 
Reacties.