Bongonda heeft de Belgische topclubs voor het uitkiezen, waar moet hij zijn kribbel zetten?

02 april 2019 16:15

Theo Bongonda geeft kleur aan het huidige seizoen van Zulte Waregem. Hij verzorgt het spektakel met zijn dribbels en bovendien heeft hij ook aan zijn statistieken gewerkt. Dat is de grote Belgische duidelijk clubs niet ontgaan.

"We hebben al met alle Belgische topclubs gesproken, maar ook met Duitse en Franse clubs", liet de manager van Theo Bongonda verstaan. Anderlecht, Standard, Club Brugge en Racing Genk zijn de Belgische topkandidaten om de vinnige flankspeler in te lijven. Dit zijn de voor- en nadelen die elk team te bieden heeft.

Racing Genk

De Limburgers hebben het budget om Bongonda te contracteren en ze zijn al zeker van Europees voetbal. Veel wedstrijden dus volgend seizoen. Met Trossard, Ndongala, Paintsil en nu ook nog Ito loopt er wel heel wat concurrenten rond bij Genk die, op Ito na, al flink wat automatismen kennen binnen de ploeg.

Anderlecht

Paars-wit kent een van de zwakste jaren uit de rijke geschiedenis van de club en is nog niet zeker van Europees voetbal. Langs de andere kant kunnen ze wel een speler gebruiken die de handen van het publiek op elkaar krijgt.

De toekomst van Rutten bij RSCA is allesbehalve zeker. Tekenen voor een club zonder dat je de trainer kent is een grote gok. Bongonda wil zijn beslissing snel nemen en dus is Anderlecht niet de meest logische keuze.

Club Brugge

Niet zeker zijn wie je trainer zal zijn is ook van toepassing op Club Brugge. Moest Leko wel  bij Club blijven is er weer een ander probleem: het spelsysteem. Bongonda is niet het type dat graag meeverdedigt en past liever voor de positie van flankverdediger.

Als tweede aanvaller in steun van een stevige spits kan hij wel fungeren, zoals hij dat nu ook doet bij Harbaoui. Daar heeft blauw-zwart al wel wat mogelijkheden met Schrijvers en Openda.

Standard

Kiezen voor de Rouches is misschien wel de meest logische keuze. Michel Preud'homme zit op zijn troon in Luik en Carcela, een van zijn sterkhouders, wil graag nog eens aan een buitenlands avontuur beginnen. Dat liet hij tijdens de wintermercato meermaals verstaan. De concurrentiestrijd met Djenepo en Lestienne moet hij wel durven aangaan. 

Welke keuze zou jij nemen in de plaats van Bongonda? Of voor welke club zie jij hem graag uitkomen in de toekomst? Laat het ons weten in de poll.

Hannes Van Gael

Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.