Nieuwe gouden generatie op komst? Belgische U17 spelen iedereen naar huis

02 april 2019 20:37

Van 26/3 tot en met 1/4 waren de Belgische U17 actief in Hongarije, waar ze erin slaagden zich te kwalificeren voor het EK dat tussen 3 en 19 mei in Ierland zal betwist worden. Tijdens de eliteronde was België werkelijk heer en meester.

In Hongarije stuurden de jonge Duivels hun leeftijdsgenoten van Bosnië en Herzegovina, Noorwegen en Hongarije naar huis met respectievelijk 1-0, 3-0 en 4-2. De tegenstanders waren met andere woorden kansloos tegen een oppermachtig België.

Jeremy Doku is ongetwijfeld de bekendste naam in de selectie van de U17 nadat hij op 16-jarige leeftijd al enkele keren voor de eerste ploeg van Anderlecht mocht uitkomen. De rest van de namen zijn minder ronkend.

Slechts 1 speler in het buitenland actief

Een opvallende vaststelling is dat bijna alle spelers die mee mochten naar Hongarije in het jaar voor een Belgisch team uitkomen. Heeft het verhaal van Musonda, Bakkali en lotgenoten wat ogen geopend? De enige die uitkomt voor een buitenlandse ploeg is Tibo Persyn. Hij timmert momenteel aan de weg bij Internazionale in Italië. De andere spelers verdedigen de kleuren van clubs uit eigen land.

Bart Somers

België
 
 
Reacties.