Dendoncker tegen Lukaku, Kabasele tegen Odoi: hoe deden de Belgen het in de Premier League?

02 april 2019 23:13

Op 2 april stonden er twee wedstrijden gepland in de Engelse Premier League. Bij alle aantredende ploegen liggen er Belgen onder contract.

Zo ontvingen Leander Dendoncker en Wolverhampton het Manchester United van Romelu Lukaku. Christian Kabasele nam het met Watford op tegen Denis Odoi en Fulham.

Wolverhampton trok met 2-1 aan het langste eind tegen Man U. Dendoncker stond 90 minuten lang tussen de lijnen en speelde een beslissende rol. Lukaku werd iets na halfweg in de tweede helft naar de kant gehaald voor Anthony Martial.

Rode kaart

De partij ging gelijk op. Bij 1-1 in de 57ste minuut pakte Ashley Young echter zijn 2de gele kaart in 5 minuten. Douchen dus. Tot overmaat van ramp diende Manchester-speler Chris Smalling zijn ploeg de nederlaag toe door een own goal nadat hij een bal van Dendoncker niet weggewerkt kreeg.

In het duel tussen Watford en Fulham werd het 4-1 voor de thuisploeg. Christian Kabasele en Denis Odoi moesten de hele wedstrijd lang van op de bank toekijken. Odoi had daar 90 minuten lang het gezelschap van Neeskens Kebano, die helemaal in de vergeethoek verzeild is geraakt bij zijn ploeg.