Ethan Horvath spreekt over zijn moeilijke periode tijdens de 'keeperskwestie' van Club Brugge


Foto: © photonews 02 april 2019 15:15

Club Brugge en keepers, geen goede combinatie vorig seizoen. Ethan Horvath kon niet overtuigen en werd aan de kant geschoven, maar dit seizoen veroverde hij opnieuw zijn plek onder de lat. Hij blikt terug op die moeilijke periode bij blauw-zwart.

Vorig seizoen was het keepersprobleem van Club Brugge een veelbesproken topic. Horvath kon niet overtuigen en Hubert ook niet. Vervolgens koos Leko voor meer ervaring in de goal met Gabulov en Vermeer en dat draaide ook niet goed uit.

Tijdens het tussenseizoen werd Letica gehaald en na enkele twijfelachtige optredens moest hij zijn plaats afgeven aan Horvath, die nog steeds titularis is. In een interview met Sport/Voetbalmagazine getuigt de Amerikaan dat hij het vorig seizoen niet makkelijk had met het gebrek aan vertrouwen.

Ik wil succesvol zijn in Europa, dat is mijn droom

"Het was moeilijk. En het is ook moeilijk uit te leggen wat het met me deed", verklaarde de 23-jarige keeper. "Ik zou niet kunnen zeggen dat ik aanvankelijk rustig kon blijven. Ik was jong, dus in het begin heb ik wat geworsteld."

De stille doelman ging ook niet om uitleg vragen bij de trainer. "Ik zat met allerlei vragen, maar ik ben niet het type dat een grote scène zal maken dus ik hield die vragen voor mijzelf."

De Amerikaanse goalie vertelde ook hoe hij uit die moeilijke periode is geraakt. "Mijn familie, vriendin en manager herinnerden mij eraan herinneren hoe goed ik ben en dat ik in mijn eigen kunnen moest blijven geloven. Ik wil niet terug naar de Verenigde Staten en daar wat spelen om maar te spelen. Nee, ik wil succesvol zijn in Europa. Dat is mijn droom", was hij vastberaden in zijn besluit.

Club Brugge
 
 
 
Reacties.