JPL-revelatie zet zichzelf op de markt: "Iedereen weet hoe moeilijk het is een werkvergunning voor Engeland te krijgen"

02 april 2019 09:41

Als er straks een Belgische topclub - buiten AA Gent - nog eens geïnteresseerd is om een jonge, vlotscorende spits binnen te halen, lijkt het moment daar. Taiwo Awoniyi, de sensatie van Moeskroen, ziet zichzelf immers geen toekomst meer hebben bij Liverpool.

De 21-jarige Nigeriaan werd door de Reds telkens uitgeleend, want hij krijgt geen werkvergunning in Engeland. Normaal gezien moet hij deze zomer terugkeren, maar de kans is groot dat Liverpool hem verkoopt. 

Zelf heeft hij de hoop ook al opgegeven. “Het bedroeft me dat het de voorbije vier jaar zo lastig is geweest om een werkvergunning te krijgen”, zei hij in een interview aan de BBC. “Aan het einde van het seizoen keer ik terug naar Liverpool om de zaken te bespreken. Iedereen weet hoe belangrijk een werkvergunning is en hoe het werkt, dat je namelijk voor je nationale team moet spelen om er één te krijgen."

"Als je geen kans krijgt bij de nationale ploeg, wordt het moeilijk om een werkvergunning te bemachtigen. Ik zou het heerlijk vinden om voor Liverpool in de Premier League uit te komen. Als God het zo wil, zal het ook gebeuren, en anders moet ik ook voortgaan met mijn leven en carrière.”

Johan Walckiers

Union SG \\ Moeskroen
 
 
Reacties.