Fred Rutten reageert op 'perceptie van de goegemeente': "Misschien gaan we iedereen wel verrassen donderdag"


Foto: © photonews 03 april 2019 14:36

Voor RSC Anderlecht is het tegen Club Brugge van moeten, wil het in play-off 1 nog een rol van betekenis kunnen spelen. "Maar voor Anderlecht is het altijd van moeten, dat zit in de cultuur van de club. En neen, dat is niet hetzelfde als het DNA van de club."

"Spanning? Er is altijd gezonde stress binnen Anderlecht. Hier verwacht men alleen maar overwinningen", aldus Fred Rutten op zijn persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Club Brugge. "Of dat nu realistisch is of niet."

Cultuur vs DNA

"Het zit in de cultuur van de club. Ik noem het niet het DNA van de club, er is een wezenlijk verschil. DNA is aangemeten, cultuur maak je. Maar goed: we hebben met de middelen die we ter beschikking hebben in de thuiswedstrijd al laten zien dat we ons kunnen meten met tegenstanders van ons kaliber, als je vanuit die cultuur en geschiedenis denkt."

Toch leeft her en der de perceptie dat paars-wit het voetballen verleerd is: "Denkt de goegemeente dat we niet meer kunnen voetballen? Dan moeten we iedereen misschien eens verrassen donderdag. Ik zie dat dit team de mogelijkheden heeft om te reageren. In topmatchen slikken we iets te makkelijk doelpunten, maar als we verstandig zijn konden we ook vier-vijf keer scoren."

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.