Kempense sterkhouder ligt niet wakker van statistieken: "Ik wil gewoon goed spelen"

03 april 2019 19:05

Ze hebben er op moeten wachten tot de tweede speeldag van play-off 2, maar de spelers van Westerlo gaan zich aan de Kehrweg nog eens meten met een ploeg uit 's lands hoogste afdeling. Er rust helemaal geen druk op de troepen van Bob Peeters, die dus bevrijd kunnen gaan voetballen.

Dat is ook de mening van Kurt Abrahams, op wie toch vele ogen bij Westerlo gericht zijn om de ploeg naar een hoger niveau te tillen. Met de eerste partij van zijn team in de play-offs kon de frivole voetballer best leven. "Het was tegen Beerschot-Wilrijk al goed. Woensdagavond zullen er zeker dingen zijn die nog beter zijn", voorspelt de Zuid-Afrikaan.

Optimisme troef dus aan Kempense kant, ook speelt de volgende tegenstander een reeks hoger en draaide die ook een prima seizoen. "We kijken er positief tegenaan. We zullen wel zien hoe het loopt", maakt Abrahams zich niet meteen druk.

Het collectief primeert

Het is ook het moment om zelf zijn stempel te drukken. Voorbije zondag was de smaakmaker van Westerlo meermaals dicht bij een doelpunt. Statistieken zijn echter aan hem niet meteen besteed. Het collectief primeert. "Of ik nu doelpunten en assists ga najagen? Neen, ik wil gewoon goed spelen. En als het even kan, punten pakken in deze play-offs."

Kevin Vanbuggenhout

Westerlo \\ Eupen
 
 
Reacties.