Union begint opnieuw sterk aan play-off 2, trekken ze de lijn deze keer wel door?

03 april 2019 14:17

Union heeft met een 3-1 in eigen huis tegen Cercle Brugge en een 0-2 op bezoek bij Moeskroen zijn start in play-off 2 allesbehalve gemist. De goede start van de Unionisten doet ons terugdenken aan de campagne van twee jaar geleden.

In de voetbaljaargang 2016-2017 begon Union aan play-off 2 met 6/6 en zelfs 10/12. Toen zaten ze in een poule met STVV, KV Mechelen, Waasland-Beveren, Standard en Lierse. Op de openingsspeeldag namen ze in het Koning Boudewijnstadion verrassend makkelijk de maat van KV Mechelen met duidelijke 3-0 cijfers en een week later ging ook Waasland-Beveren voor de bijl met drie doelpunten verschil op de Freethiel (1-4).

Nadien volgden een knap gelijkspel tegen Standard (2-2) en een nieuwe overwinning, met 0-1 tegen STVV. Die veelbelovende reeks werd echter niet bevestigd. Met zes nederlagen op rij sloot Union zijn groep zelfs nog gedeeld laatste af samen met Lierse.

Union schoot nu dus opnieuw sterk uit de startblokken en speelt buiten Cercle Brugge en Moeskroen verder nog tegen Kortrijk, Zulte Waregem en Waasland-Beveren. De Kortrijkzanen boekten eveneens 6/6 en deelt zo de leiding met Union.

De kloof met eerste achtervolger Zulte Waregem bedraagt al vier punten. Misschien wel verwaarloosbaar na twee speelrondes aangezien er nog veel kan gebeuren in de resterende acht wedstrijden. Iets in ons zegt ons dat het zo'n vaart als twee jaar terug wel niet zal lopen, al zal Europees voetbal er niet inzitten wegens het ontbreken van een Europese licentie.

Sam Suttels

Union SG
 
 
Reacties.