Beterschap, maar wel sinds 16 december (Anderlecht) niet meer gewonnen: "Supporters mogen me uitjouwen, maar ..."

04 april 2019 18:01

Het wordt stilaan een moeilijke kwisvraag: weet u nog tegen wie en wanneer Cercle Brugge voor het laatst een wedstrijd won?

Het antwoord: tegen RSC Anderlecht op 16 december 2018. Daarna volgden dertien(!) wedstrijden zonder overwinning: negen nederlagen, vier gelijke spelen.

Tegen Zulte Waregem leek het na een doelpunt in minuut 90 eindelijk zover te gaan zijn, maar Harbaoui zorgde in blessuretijd nog voor de 3-3. "Het duurt nu echt wel lang dat we nog eens wonnen", was Benjamin Delacourt duidelijk.

Niet enkel voor de coach gevochten

Na de zwakke prestatie in en tegen Union was het wel nodig om eens te laten zien dat de spelers nog wilden vechten en strijden voor hun coach, die toch een beetje onder druk stond na de lamentabele weken: "We vechten niet enkel voor de coach, maar ook gewoon voor de ploeg."

Wat vond die coach er eigenlijk zelf van? "Waarom we niet elke week zo spelen? Dat is een goede vraag. Mijn spelers mogen geen schrik hebben, maar ik heb vechtlust gezien. Dat de fans me uitfloten na de wissel van Hazard? Ze hebben dat recht, maar ik ben een knokker. En trouwens: Hazard kwam uit een spierblessure."

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.