Eindelijk Coopman... Vorige zomer nog onderwerp van transfersoap, maar rotseizoen achter de rug: de redenen

04 april 2019 15:01

Sander Coopman heeft KV Oostende woensdagavond 3 april zijn eerste zege van 2019 bezorgd. Eindelijk, zou je dan zeggen. En dat slaat niet alleen op die overwinning, maar ook op de eerste beslissende actie van Coopman. Wat is er dit seizoen misgelopen met de middenvelder die iedereen wou?

Naast Oostende vochten ook Antwerp en Charleroi om zijn handtekening. U herinnert zich misschien wel nog die hele soap van vorige zomer. Als er zoveel over geschreven wordt, gaat het meestal wel om een belangrijke speler. Dat had Coopman dit seizoen ook moeten worden, al waren er enkele factoren waar KVO zich niet aan verwacht had toen ze hem uiteindelijk binnenhaalden.

Nul voorbereiding

Gert Verheyen schrok zich een hoedje toen hij begin dit seizoen de conditionele testen van Coopman zag. De 24-jarige polyvalente middenvelder kon niet mee, zoveel was duidelijk. Het probleem was dat Coopman nul voorbereiding had gekend. Bij Club Brugge moest hij weg en mocht niet meer meetrainen. Op een gegeven moment mocht hij zelfs de kleedkamer van de A-ploeg niet meer in.

Allemaal lichtgewichten

Zo kwam hij met een serieuze fysieke achterstand aan op De Schorre en duurde het zelfs langer dan voorzien voor ze hem op niveau kregen. Tweede probleem was dat Coopman was aangetrokken als echte 'tien', maar dat Verheyen in zijn ploeg bijna allemaal lichtgewichten had rondlopen.

Vandendriessche was zowat de enige die wat gewicht in de schaal wierp en die speelde achter hem. Voor hem stonden Canesin, soms eens Boonen Zivkovic. Coopman, zelf ook geen krachtpatser, werd weggeblazen. 

De Sutter, zijn redder

Waarom gaat het nu dan wel beter? Sinds de komst van De Sutter staat er voor hem iemand die een duel kan winnen. Een targetspits waar hij van kan profiteren. Het was ook even wennen, want bij Zulte Waregem werd Coopman gebruikt als winger. Nu moest hij echt de ploeg gaan dragen. Toch wel even anders voetballen...

Johan Walckiers

Charleroi \\ KV Oostende
 
 
Reacties.