Doelman-talent Ortwin De Wolf over zijn trainingen bij de Rode Duivels: "Voor hem was het komisch, voor mij minder plezant"

04 april 2019 13:45

Het seizoen is een rollercoaster geweest voor Ortwin De Wolf. Hij kwam na een paar wedstrijden als eerste doelman te staan bij Lokeren en kreeg zelfs een oproep om met de Rode Duivels te komen trainen. Na de komst van Glen De Boeck verdween hij echter op het achterplan.

De Boeck verweet hem te veel met een potentiële transfer bezig te zijn in zijn hoofd. De jonge doelman werd in de media immers aan verschillende clubs gelinkt. "Ik werd afgerekend op die geruchten, al klopte het op dat moment niet meer. Ik las niks meer op sociale media en de kranten. Ik concentreerde me op Lokeren", vertelt hij bij Sporza. "Het is zonde dat dat dan tegen u gebruikt wordt."

Toch moest hij zijn plaats afstaan aan Davino Verhulst. "Ik had nog niet in die situatie gezeten. Ik moest me terug bewijzen aan de nieuwe trainer. Nu lees ik geen kranten meer. Het is best om u daar allemaal niks van aan te trekken."

Lukaku

Toch houdt hij goeie herinneringen over aan het seizoen. Zijn oproep om mee te komen trainen bij de Rode Duivels bijvoorbeeld. "Ik wou het zien als gewone training, maar het niveau lag wel wat hoger", lacht hij. "Na de training bleef ik achter met Lukaku, die nog wat ballen wou pakken. Dat was wel wat komisch, voor hem dan toch, want hij trapte elke bal binnen. Voor mij was het niet zo plezant."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.