Een doordeweekse speeldag in play-off 2: toeschouwersaantallen zijn desastreus


Foto: © photonews 04 april 2019 12:35

Als je de foto's van de play-off 2-matchen van de voorbije twee dagen bekijkt, ga je al goed je best moeten doen om een supporter te spotten. De stadions blijven akelig leeg, sfeer is ver te zoeken... Welkom in het vagevuur.

De bezoekerscijfers zijn dan ook ronduit desastreus te noemen. Weet u dat er gisterenavond Am Kehrweg net 800 supporters zaten? Dat zijn matchen die verlieslatend zijn voor de clubs in play-off 2. Eupen mag dan wel het diepterecord hebben, in de rest van de wedstrijden was het niet veel beter.

De uitzondering? Charleroi. Daar blijven de supporters wel trouw op post en waren er tegen Oostende nog 7.784 toeschouwers. Kleine kanttekening: de Carolo's gaven heel wat gratis kaarten weg. Maar goed, het is de uitzondering die de regel bevestigt. Waasland-Beveren-KV Kortrijk lokte 1.327 geïnteresseerden. Dat zie je zelfs op de kleine Freethiel niet zitten.

Beerschot Wilrijk? Toch bekend om zijn trouw publiek? 1.850 fans! Moeskroen-Union? 2.117... Cercle-Zulte Waregem? 2.300...

Charleroi \\ Sint-Truiden \\ Westerlo \\ Cercle Brugge \\ Eupen \\ KV Oostende \\ Beerschot \\ Moeskroen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.