Belgische globetrotter neemt het op voor geflopte verdediger van Anderlecht: "Kara is niet beter dan Sanneh"


Foto: © Photonews 04 april 2019 06:25

Kara Mbodj is twijfelachtig voor Anderlecht - Club Brugge van donderdagavond. Als hij niet voldoende fit raakt, neemt Boubacar Sanneh wellicht zijn plaats in.

Sanneh speelde nog maar negen competitiewedstrijden voor Anderlecht. Zijn laatste optreden dateert zelfs al van elf november vorig jaar. Nu krijgt de Gambiaan steun van zijn bondscoach. De Belgische wereldreiziger Tom Saintfiet staat sinds afgelopen zomer aan het roer bij Gambia.

“Sanneh heeft nog geen eerlijke kans gekregen bij Anderlecht”, aldus Saintfiet tegenover Het Nieuwsblad. “Kara is heus niet beter. Integendeel: de Senegalees geeft soms de indruk niet volledig fit te zijn. Kara heeft een reputatie opgebouwd in België, terwijl Sanneh pas eind augustus aankwam in België en in een ploeg werd gedropt die voortdurend switchte tussen een defensie met drie of vier met altijd andere spelers naast hem.”

“Ook zijn prijs van acht miljoen zorgde voor acht miljoen euro. Jullie hebben echt een verkeerd beeld van Sanneh. In het huidige Anderlecht heeft die jongen echt zijn plaats.”

Saintfiet geeft Sanneh ook nog advies voor volgend seizoen: “Als Kasper Hjulmand naar Anderlecht komt, krijgt Bubacar misschien een nieuwe kans. In Denemarken deed hij het alleszins goed. Als hij zich niet in de ploeg kan spelen, moet hij een uitleenbeurt overwegen. Maar dan wel aan een ploeg die strijdt om play-off 1. AA Gent bijvoorbeeld, waar hij Jess Thorup terug zou vinden. bij Midtylland werkten ze uitstekend samen.”

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.