Vanderhaeghe laat zich uit over discutabele scheidsrechterlijke beslissingen: "Dat is dan wel overdreven"


Foto: © photonews 04 april 2019 12:18

De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en KV Kortrijk van voorbije dinsdag stond bol van de sleutelmomenten en ook betwistbare beslissingen van scheidsrechter Lardot. Zo claimden ze bij Beveren al snel een uitsluiting voor KVK-doelman Sébastien Bruzzese. Onterecht volgens Yves Vanderhaeghe.

Boljevic ging na vijf minuten alleen op doel af en werd buiten de rechthoek afgestopt door Bruzzese, die hierbij de bal met de hand raakte. Dat is dan toch rood? "Ik ben niet helemaal akkoord, want hij blokkeert de bal met zijn lichaam en nadien komt deze tegen zijn hand. Het is niet zo dat hij met de arm een beweging maakt naar de bal."

Eerst de voeten, dan de hand

Vanderhaeghe oordeelt dus dat zijn keeper alles deed wat hij kon om geen handspel te begaan. "Die speler komt alleen voor hem. Hij komt goed uit, houdt zich nog wat in en blokkeert de bal met zijn voeten. Het is pas nadien dat hij de bal met zijn hand raakt."

Op het einde van de wedstrijd was het Ampomah die nog uitgesloten werd voor een boze reactie nadat Waasland-Beveren ten onrechte geen hoekschop kreeg. Die rode kaart hoefde er voor Vanderhaeghe niet te komen. "Ik heb gehoord dat het wel degelijk corner was en dan is er een reactie. Ik weet niet wat hij gezegd of gedaan heeft, maar dat is dan wel overdreven."

Zulte Waregem \\ KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.