Marc Brys stond met een "bijzonder gevoel" te coachen in 'zijn' Kiel

05 april 2019 16:47

Marc Brys is een 'Rat'. De Antwerpenaar stond verspreid over twee periodes in de dug-out voor Germinal Beerschot en tot vorige zomer was hij de trainer van Beerschot Wilrijk. De match van STVV op het Kiel was dus niet zomaar een match voor Brys.

"Ik ben zeer graag op Sint-Truiden, maar dit is mijn club en zal toch altijd mijn club blijven", zei Marc Brys meteen na de match tegen zijn ex-club. "Ik stond hier toch wel met een bijzonder gevoel. Uiteindelijk was het de overwinning van Sint-Truiden en niet die van Marc Brys. Trainers zijn niet belangrijk in het geheel."

Er werd wel gegrapt voor de match. "'Pak niet de verkeerde kleedkamer', was de boodschap in enkele berichtjes die ik kreeg. 'De kleedkamer is van ons, die gaan we veroveren', reageerde ik, maar dat hebben we toch maar niet gedaan", aldus de trainer van Sint-Truiden.

De huidige coach van de Mannekes, Stijn Vreven, profiteerde naar eigen zeggen zelfs een beetje van het feit dat enkele van zijn spelers tegenover hun ex-coach stonden. "Heel wat spelers wilden tijdens de match toch wel iets laten zien aan hun ex-coach, waarmee ze toch wel wat successen boekten. Velen hebben dat ook gedaan want ik kan weinig spelers opnoemen die onder hun niveau voetbalden."

"Ik hoop dat er veel spelers onder Hugo Broos getraind hebben zodat ik tegen Oostende hetzelfde kan zien, maar dan wel met een positief resultaat", grapte Vreven nog.

Hannes Van Gael

STVV \\ Beerschot
 
 
Reacties.