Lierse Kempenzonen haalt grote fan als trainer binnen: "Geen enkele andere club had me tot deze move kunnen bewegen"


Foto: © photonews 05 april 2019 11:30

Lierse Kempenzonen nam na het gedwongen afscheid van Urbain Spaenhoven ook afscheid van zijn pupil, Dave De Herdt. Die werd na twee nederlagen op rij ontslagen. Enkele uren later stond zijn vervanger al klaar: Rocky Peeters, ex-speler van onder meer Beerschot Wilrijk en trainer van Ol. Wijgmaal.

Peeters werd weggehaald bij de club uit tweede amateur om Lierse Kempenzonen naar de play-offs voor promotie te leiden. De chemie binnen de spelersgroep was immers verdwenen na het vertrek van Spaenhoven. 

Peeters kon het aanbod niet weigeren. "Ik vond het in eerste instantie belangrijk dat de beide clubs tot een akkoord kwamen. Maar dat verliep vlot. Wijgmaal weet dat dit een unieke kans is voor mij. Trouwens, behoudens Lierse Kempenzonen had geen enkele andere club me tot deze move kunnen bewegen", klinkt het in GvA.

Peeters is al lang adept van geel en zwart. Hij voetbalde ook bij de jeugd van Lierse SK. "Dit is de ploeg van mijn hart. Nog van voor mijn geboorte is mijn vader op iedere match aanwezig en tussen mijn 4 en 18 jaar ging ook ik altijd kijken. Het is een droom om deze club opnieuw hogerop te mogen helpen."

2e amateurliga A \\ Olympia SC Wijgmaal \\ Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.