Anderlecht en Gent benadeeld of niet? Verbist beoordeelt midweek-beslissingen van VAR

06 april 2019 20:15

De VAR slaagt er regelmatig in om discussies te vermijden. Desalniettemin veroorzaakt hij soms ook opschudding. Scheidsrechtersbaas Verbist geeft zijn mening over de VAR-fases van afgelopen midweek.

RSC Anderlecht - Club Brugge KV (04.04.2019)

32' Na een dieptepas van Hans Vanaken op Emmanuel Dennis komt deze alleen voor doel en scoort. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel maar na VAR-tussenkomst met de buitenspellijn wordt het doelpunt terecht goedgekeurd.

KAA Gent - R Standard de Liège (03.04.2019)

86' In een duel in het strafschopgebied trekt Birger Verstraete Alen Halilovic neer. De scheidsrechter laat doorspelen maar na de VAR-tussenkomst wordt er een strafschop gegeven. Terechte VAR-beslissing.

KFCO Beerschot Wilrijk - K. St-Truidense VV (03.04.2019)

28' Daichi Kamada wordt in de diepte gestuurd. Hij legt vanop de doellijn de bal achteruit en Kosuke Kinoshita scoort. De assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel in de eerste fase maar na het zien van de beelden met de buitenspellijn blijkt hij niet uit buitenspel te vertrekken. Het doelpunt wordt goedgekeurd.

Royal Excel Mouscron - R Union St Gilloise (02.04.2019)

53' Na een inworp kopt een Moeskroen-verdediger naast de bal en krijgt de bal op zijn uitgestrekte arm. De scheidsrechter laat doorspelen maar na de VAR-tussenkomst wordt er een strafschop gegeven. Terechte beslissing.

Cercle Brugge KSV - SV Zulte Waregem (02.04.2019)

87' Serge Gakpé trapt op doel. Michaël Heylen komt aangelopen en maakt zich breed waardoor de bal op de arm komt. De scheidsrechter laat doorspelen maar na de VAR-tussenkomst wordt er een strafschop gegeven. Terechte beslissing.

KV RS Waasland-SK Beveren - KV Kortrijk (02.04.2019)

6’ Aleksandar Boljevic gaat alleen op doel af. Sébastien Bruzzese komt hem al glijdend tegemoet. Hij mist echter de bal en slaat hem dan met zijn arm weg. De scheidsrechter fluit voor handspel en toont de gele kaart. Hier had de VAR moeten tussenkomen vermits de doelman een rode kaart had moeten krijgen voor het ontnemen van een open doelkans.

Bart Somers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.