Bayern München speelt titelconcurrent Dortmund volledig tureluurs en pakt zo de koppositie

06 april 2019 20:35

In de Bundesliga was het vanmiddag uitkijken naar het topduel tussen Bayern München en Borussia Dortmund. En het werd een pijnlijke vernedering voor de bezoekers. Bayern haalde zwaar uit met 5-0 en neemt zo de leiderspositie over van Dortmund.

Aan de rust was Bayern al volledig zegezeker met een 4-0 tussenstand. Hummels, Lewandowski, Martinez en Gnabry wisten allemaal raak te treffen. Een zware klap voor Dortmund in de titelstrijd, die het na de pauze ook niet meer te boven zou komen.

Lewandowski maakte een minuut voor tijd de vernedering compleet door de forfaitscore op het bord te zetten. Bayern komt door de riante overwinning aan de leiding met een punt voorsprong op Dortmund.