"Bij Club komt de VAR wel tussen" en "Dat kruipt in het hoofd": Cercle gaat na 13(!) matchen zonder overwinning mét goed nieuws naar Moeskroen

06 april 2019 12:38

Voor Moeskroen en Cercle Brugge dreigt play-off 2 een lang en moeilijk verhaal te gaan worden. Hoog tijd om dus op speeldag 3 met een overwinning toch opnieuw naar boven te kunnen kijken.

Voor Moeskroen was 2019 een zorgeloos jaar, met een erg mooie afsluiting van de klassieke fase. Coach Storck moet echter een aantal sterkhouders voorin (Leye, Awoniyi, ...) missen en daardoor is het ook qua daadkracht heel wat minder in play-off 2.

Kan het de rug rechten tegen Cercle Brugge? Het zou zomaar kunnen, want De Vereniging won voor het laatst op 16 december tegen Anderlecht en zit sindsdien aan 4 op 39. "Dat is geen makkelijke situatie om mee om te gaan", beseft Benjamin Delacourt.

"We willen graag nog eens winnen. Enkel op die manier kunnen we ons herlanceren en nog iets maken van het seizoen. Mijn toekomst? Dat weet ik nog niet, zoals zoveel spelers bij ons momenteel. Het speelt wel in een hoekje van mijn gedachten."

Lambot

De supporters stelden zich deze week tegen Essevee vragen: "Als je zo'n wedstrijd nog niet kan winnen, wanneer gaan we dan winnen?", vroegen ze zich voor de perstribune af. Ook de arbitrage en de VAR kregen er van langs: "Als ze op Club met 25.000 roepen, gaan ze wél kijken", werd verwezen naar een fout van Sylla op Traoré waar volgens de fans rood voor moest volgen.

Ondertussen is er wél goed nieuws wat betreft de ziekenboeg, want Benjamin Lambot zit opnieuw in de selectie. De kapitein werd de afgelopen weken node gemist.

Wie wint de wedstrijd? Als Moeskroen de punten weet thuis te houden, dan zou je welkomstbonus tot 200 euro meteen 480 euro kunnen opleveren, voor Cercle Brugge wordt het zelfs al 660 euro! 

Aernout Van Lindt

Cercle Brugge \\ Moeskroen
 
 
Reacties.