"Niet alleen Gent speelt 3 keer op 6 dagen": Westerlo was tevreden met een punt tegen STVV

06 april 2019 23:15

Westerlo is het eerste team dat STVV punten weet af te snoepen in deze play-off 2 en bovendien zijn de Kemphanen zelf ook nog ongeslagen. Maxime Biset zag een open en aantrekkelijke wedstrijd en is al bij al toch wel tevreden met het punt.

We vroegen Westerlo-verdediger Maxime Biset of hij tevreden was met een punt. "Ja, toch wel. Dit was de derde match op zes dagen. Niet alleen Gent heeft dat, maar ook wij", deelde hij een prikje uit aan de vele persaandacht voor de Buffalo's en hun drukke schema.

Open match

"Wij hebben de match fantastisch aangepakt.  We hebben de kopjes ook niet laten hangen na die gemiste penalty, want je weet dat je tegen een eersteklasser elke kans moet afmaken die je krijgt."

"We hebben goed gereageerd en zelfs op achterstand zijn we blijven gaan. Heel open wedstrijd dus dat was mooi meegenomen voor de supporters aan beide kanten en ook voor de neutrale kijker. Zeker voor een match in play-off 2."

Man in vorm Abrahams

De Kemphanen blijven op twee punten van STVV staan en moeten nu ook KV Oostende voor zich dulden in het klassement. "Nu gaan we proberen dat gevoel zo lang mogelijk aan te houden. Nogmaals, dit puntje tegen Sint-Truiden is leuk. Zij waren toch de seizoensrevelatie en het is een erg constante ploeg die voor hetzelfde geld play-off 1 had gespeeld."

Een kopbal van Biset was ook de aanleiding voor de gelijkmaker, maar die pluim steekt hij niet op zijn hoed. “Het was de verdienste van Kurt (Abrahams, nvdr.). Het is een heel bescheiden jongen en je moet voorzichtig zijn met de complimenten. Hij is voor ons nu al voor de derde keer op rij heel belangrijk geweest", besloot de centrale verdediger.

Hannes Van Gael

STVV \\ Westerlo
 
 
Reacties.