Twee gemiste strafschoppen en een aangename pot voetbal leiden tot het eerste puntenverlies van STVV

06 april 2019 21:56

Westerlo heeft STVV in bedwang kunnen houden op de derde speeldag van PO 2. Het werd 2-2 in het Kuipje nadat beide teams van een voorsprong hebben kunnen genieten. Botaka en Van Eenoo misten allebei een strafschop. Of beter, de keeper redde die. STVV is nu alleen leider in groep A.

Westerlo begon veruit het sterkst aan de partij. Zij moesten dan ook winnen om aan de leiding te komen in groep A van play-off 2. Van Eenoo dwong Pirard tot een eerste save en daarna was er bijna een wereldgoal van Abrahams.

Allebei meester

De kleine Zuid-Afrikaan nam een verre bal meteen op de slof en ging voor een lobje. Zoals Schrijvers tegen Bolat – verkozen tot doelpunt van het jaar – dat deed, alleen gaf Abrahams te veel kracht mee aan zijn poging. Daarna was er opnieuw een duel tussen Pirard en Van Eenoo, maar dan vanop elfmeter. De STVV-goalie koos de goeie kant en hield zijn ploeg overeind.

Dat was slechts uitstel van executie want na een goeie aanval op rechts werd Naessens gevonden. Diens poging was niet overtuigend, maar Pirard grabbelde en haalde de bal pas uit zijn goal toen die de lijn al gepasseerd was.

Na de 1-0 veranderde het spelbeeld volledig en drukten de Kanaries de thuisploeg helemaal weg. De Kemphanen hielden stand door goed keepers- en lijnwerk van Van Langendonck en Ghandri. De thuisploeg moest naar adem happen. Het rustsignaal van Dierick klonk voor hen als muziek in de oren.

Slag om slinger

Drie minuten na dat kwartier adempauze was het echter toch al raak voor de Kanaries. Van Langendonck verwerkte een afstandsschot van Botaka opnieuw in het veld en Kamada was er als de kippen bij om binnen te koppen.

Daarna was het slag om slinger. Petrov ging alleen door en botste op Pirard, aan de overkant deed De Sart hetzelfde bij Van Langendonck. Twee schotjes van Abrahams waren ook niet overtuigend genoeg.

Het zou een partij van gemiste strafschoppen worden, want ook Botaka faalde vanop de stip. Ook op de eerste re-bound was de Westelse keeper niet te kloppen, maar op de derde poging van Kamada had hij geen verhaal.

Westerlo had echter meteen een antwoord klaar. Biset kopte een voorzet door die de Truiense defensie maar niet kon ontzetten. Abrahams was er snel bij en maakte prompt gelijk.

Daarna werd er niet meer gescoord al kwamen de bezoekers wel nog het dichtst bij het winnende doelpunt.

Hannes Van Gael

STVV \\ Westerlo
 
 
Reacties.