Brys en Vreven na de mentale tik voor beide ploegen: "We kunnen toch niet heel play-off 2 zitten treuren?"

06 april 2019 12:57

Beerschot Wilrijk tegen Sint-Truiden was een wedstrijd waarin beide teams nog een blijk van ambitie gaven. Iets wat niet in elke wedstrijd van play-off 2 tot dusver het geval was. Meer nog, beide clubs begonnen aan de 'minderwaardige eindronde' na het incasseren van een serieuze tik.

Op dit ogenblik had STVV net zo goed play-off 1 kunnen spelen, maar door een nederlaag tegen AA Gent op de slotspeeldag van de competitie moeten de Kanaries het stellen met play-off 1.

Weerbaarheid, ambitie en gedrevenheid

"We zitten allebei met dat mentale aspect", reageerde Brys na Beerschot Wilrijk - STVV. "Wij hebben gebruik gemaakt van de interlandbreak om te herbronnen en daarna hebben we nog eens een goed gesprek gehad met de groep."

"Dat was toch de aanzet voor onze goede start in de play-offs met een thuisoverwinning en nu opnieuw de driepunter", aldus Brys na de zege tegen zijn ex-club. We komen tweemaal achter en dan tonen we veel weerbaarheid. Puur op ambitie en gedrevenheid halen we dus twee keer een achterstand op."

Ook Stijn Vreven had mentaal oplapwerk voor de boeg na de gemiste promotie én de zwakke prestatie tegen Westerlo op speeldag 1 van PO 2. "Door mijn karakter onderschat ik misschien wat het verliezen van een promotiefinale met je doet", aldus Vreven na de nederlaag tegen de Limburgers.

Ook een groepsgesprek

"Daar ben ik zelf dan wellicht iets harder in. Een groot aantal van mijn spelers verliest die finale zelfs voor een tweede keer op rij dus dat zal wel iets doen met een mens", was de verklaring van Vreven voor de mindere prestatie tegen Westerlo.

"Na Westerlo hebben we een goed groepsgesprek gehad. Ik heb mijn jongens gevraagd om niet heel play-off 2 lang te zitten treuren want dat kan niet de bedoeling zijn. We zijn profs, we zijn een goeie groep die beter kan worden door tegen tegenstanders van dit kaliber te spelen. Ik ben blij dat we sindsdien die knop hebben kunnen omdraaien", besloot de T1 van Beerschot Wilrijk

Hannes Van Gael

STVV \\ Beerschot
 
 
Reacties.