Ajax krijgt hulp uit onverwachte hoek: Bram Nuytinck analyseert Juventus

09 april 2019 18:01

Woensdagavond heeft Ajax de aartsmoeilijke opdracht om Real Madrid in bedwang te houden tijdens de kwartfinale van de Champions League. Bram Nuytinck schiet hen echter te hulp. De centrale verdediger van Udinese stond al een paar keer tegenover Ronaldo en co.

Beter dan Real

Ajax schakelde in de 1/8 finales verrassen titelverdediger Real Madrid uit, maar volgens Bram Nuytinck is Juventus nog moeilijker te bekampen. "Juventus heeft de organisatie veel beter staan dan Real. Achterin spelen ze met een paar bazen: Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci", zei de Nederlander die vroeger voor Anderlecht uitkwam bij ELF Voetbal.

"Echt zwakke punten heeft Juventus niet. Ze kunnen ook heel snel van tactisch plan wisselen: opbouwen van achteruit, de lange bal of afwachten en dan toeslaan op de counter, je moet het hen niet leren."

Ronaldo

Wie Juventus wil afstoppen moet in de eerste plaats Cristiano Ronaldo afstoppen. "Ik heb het idee dat hij iets anders speelt dan in het verleden. Nu kiest hij meer zijn momenten, als een jachtluipaard. Ronaldo is nog altijd verschrikkelijk snel en qua koppen en timing ken ik geen betere. Die hangtime is niet normaal", bewonderde Nuytinck de Portugees.

Mandzukic

Maar er is natuurlijk meer dan Ronaldo alleen. Zo vindt de Nederlander Mario Mandzukic een heel lastige tegenstander. "Echt een boef! Heel anders dan Ronaldo, die zich juist gedeisd houdt naar tegenstanders. Mandzukic zoekt je constant op, praat tegen je, geeft een duwtje of een tikje. Hij doet er alles aan om je tegen te werken", was het laatste puntje van advies van Nuytinck voor zijn landgenoten.

Johan Walckiers

Champions League \\ Anderlecht \\ Ajax \\ Juventus
 
 
Reacties.