Recordaankoop van STVV scoort eindelijk... maar niet in België

09 april 2019 18:40

Er werd bij Sint-Truiden bijzonder veel verwacht van recordaankoop Buya Turay, maar de aanvaller uit Sierra Leone heeft nooit zijn stempel kunnen drukken bij de Kanaries.

Goed begonnen, half gewonnen?

Ongezien was het, afgelopen zomer. Sint-Truiden legde maar liefst 1,8 miljoen euro op tafel bij het Zweedse Dalkurd voor Mohamed Buya Turay. Het toonde ook ineens met welke ambities de Kanaries aan het seizoen begonnen, maar uiteindelijk bleek het een miskoop.

De eerste kennismaking was nochtans veelbelovend. Op speeldag 8 maakte hij als invaller zijn debuut tegen Lokeren en opende hij meteen zijn rekening voor de Limburgers. Maar dan viel het al snel stil en kwam hij slechts sporadisch aan de bak.

Sint-Truiden wou Turay toch laten spelen en besloot hem in het buitensland te stallen bij het Zweedse Djurgardens. De Zweedse competitie is nog maar net van start gegaan en daarin weet de man van 1,8M wel de weg naar het net te vinden.

Brys

In de eerste twee competitiewedstrijden mocht hij telkens starten en was hij ook telkens goed voor een goal. Na twee matchen heeft hij dus al meer goals op zijn teller staan dan bij Sint-Truiden.

Gezien zijn hoge transferprijs kunnen we Turay uiteraard als een flop beschouwen, maar er mag ook niet vergeten worden dat de concurrentie bij STVV niet mis was. Kamada was een van de seizoensrevelaties en Boli ligt in de bovenste schuif van trainer Marc Brys, die enorm veel vraagt van zijn aanvallers.

Hannes Van Gael

STVV \\ Djurgårdens IF
 
 
Reacties.