Hoe plaatsen de Flames U19 zich dinsdag (13 uur) voor het EK? De scenario's én de mening van de coach

09 april 2019 10:21

De Belgian Red Flames U19 kunnen dinsdagmiddag geschiedenis schrijven in Tubeke, als ze zich mogelijk kunnen plaatsen voor het EK in Schotland.

Het wordt mogelijk rekenen op speeldag 3, want zowel de Red Flames, Finland als Zwitserland kunnen zich nog plaatsen voor het EK.

De huidige stand ziet er als volgt uit:

1. België 4 op 6, doelsaldo +2
2. Finland 4 op 6, doelsaldo +1
3. Zwitserland 3 op 6, doelsaldo -1
4. Polen 0 op 6, doelsaldo -2

Plaatings als ...

De Red Flames spelen nog tegen het al uitgeschakelde Polen en hebben hun lot dus helemaal in eigen handen. Zwitserland kan dan weer nog punten afsnoepen van Finland, al was het maar om zelf nog op groepswinst te mikken. De Flames plaatsen zich als:

- Ze winnen en Finland wint niet met meer doelpunten verschil
- Ze winnen en Finland wint met één doelpunt meer verschil, maar maakt in totaal minder goals
- Ze gelijkspelen en Finland en Zwitserland ook gelijkspelen

Niet kijken vanop de bank hoe het in andere match is

"We moeten niet te veel kijken naar wat er gaat gebeuren tussen Zwitserland en Finland. We willen in de eerste plaats zelf winnen met veel doelpunten. Ik wil niet op de hoogte gehouden worden op de bank van wat er in de andere match is qua stand", aldus Xavier Donnay.

"Misschien dat we tijdens de rust wel eens zullen informeren, maar de focus moet op de eigen match liggen en winnen van Polen." Een idee dat ook leefde bij speelster Lisa Petry: "We hebben de opdracht om zelf onze match te winnen, daarna zien we wel of het ons op het EK brengt."

De drie wedstrijden in Tubeke zijn gratis toegankelijk. Het Belgian Football Centre bevindt zich in de Rue de Bruxelles 486, 1480 Tubeke. Opgelet: rugzakken en tassen zijn niet toegestaan zijn in het stadion.

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.