Praet zit in zijn "seizoen van de bevestiging" en komt terug op de afgesprongen deal met Juventus

09 april 2019 11:37

Dennis Praet is al aan zijn derde seizoen bezig in de Serie A. Hij had het in het begin wat moeilijk, maar heeft nu zijn draai gevonden. Dat werd onlangs nog maar eens onderstreept door zijn selectie voor de Rode Duivels.

In een interview met Sport/Voetbalmagazine verklaart Praet zijn moeilijke start in het debuutjaar bij Sampdoria. "Ik had tijd nodig om te wennen aan het systeem van trainer Marco Giampaolo. Na drie jaar werken onder hem zit alles opgeslagen in mijn hoofd", aldus de ex-middenvelder van Anderlecht.

"Ik speel bijna op automatische piloot, terwijl ik aan de nieuwkomers merk dat de tactiek heel veel denkwerk vereist. Dit is voor mij het seizoen van de bevestiging. Ik voel mij basisspeler en ik weet dat ik belangrijk kan zijn voor het team. Ik voel ook dat ik vooruitgang blijf boeken."

Juventus

Zijn positieve evolutie was Juventus niet ontgaan. Vorige zomer was er volgens de Gouden Schoen van 2016 zelfs bijna een deal met de Oude Dame. "Alle partijen moesten tevreden zijn en dat was niet het geval. Nu is die hele zaak verleden tijd. Ik heb geen spijt dat het niets is geworden met Juventus."

"Er is veel interesse en dat is een teken dat ik het goed doe bij Sampdoria. Op termijn wil ik uiteraard naar een grotere club gaan. Ik wil om de zoveel tijd mijn doelen verleggen. Je moet altijd honger hebben naar meer", luidde de ambitieuze conclusie van Dennis Praet.

Serie A \\ Sampdoria
 
 
 
Reacties.