"We betreuren het gedrag van enkelingen": Ferm statement Essevee na vernielingen in Kortrijk

09 april 2019 16:46

Voor de vierde keer dit seizoen ging Zulte Waregem onderuit tegen KV Kortrijk. En dat zorgde ook voor frustratie onder de fans.

Een derby, dat is altijd iets speciaals. Zelfs in play-off 2 wilden de Boeren van Essevee maar wat graag eens winnen bij De Kerels van KV Kortrijk. "We wilden er echt iets van maken", klonk het dan ook bij de spelers achteraf. Maar het was allemaal wat mak, leek het wel.

Tijdens de match was het opnieuw meermaals te horen: "We willen bloed, zweet en tranen." De mentaliteit waarmee hun fanions speelden in Het Guldensporenstadion was niet naar de zin van de supporters. "Voor zo'n derby's moeten ze zich toch kunnen opladen?"

Zitjes

Na de wedstrijd bekoelden enkele supporters hun woede namelijk op de zitjes in het stadion van KV Kortrijk en dat was niet naar de zin van de Supportersfederatie, die meteen misbaar maakte. Ook Essevee zelf reageerde daarna officieel.

"Zitjes werden tijdens en na de derby vernield. SV Zulte Waregem én de supportersfederatie distantiëren zich van deze feiten en betreuren het gedrag van deze enkelingen. De betrokken personen zullen - in samenwerking met de veiligheidsdiensten - zo snel mogelijk worden geïdentificeerd", klonk het.

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.