Weifelend Manchester City krijgt bittere pil te slikken in gloednieuw Tottenham Hotspur Stadium

09 april 2019 23:12

Tottenham speelde dinsdagavond voor het eerst een Europese wedstrijd in het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium. En het werd meteen een wedstrijd die de supporters niet snel zullen vergeten.

Bij de thuisploeg stonden Alderweireld en Vertonghen in de basis. Bij de bezoekers zaten Kompany én De Bruyne op de bank.

The Citizens kregen al vroeg een strafschop na hands van Rose, maar Lloris pakte de elfmeter van Agüero. De Fransman kreeg in 2019 al drie strafschoppen tegen… en pakte ze allemaal.

Veel kansen vielen er niet te noteren in een gesloten eerste helft. Manchester City had –uiteraard- het meeste balbezit, maar Tottenham creëerde toch net wat meer kansen. Aan de rust stond het nog 0-0.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft. De wedstrijd had een doelpunt nodig, maar dat bleef lange tijd uit. Net wanneer City eindelijk wat meer begon op te schuiven, sloeg de thuisploeg toe. Son trapte de bal onder Ederson tegen de touwen.

Wie dacht dat Guardiola meteen De Bruyne en Sané in de strijd zou gooien, kwam bedrogen uit. Beide sterkhouders kwamen uiteindelijk pas na 89 minuten tussen de lijnen. Te laat om nog het verschil te maken.

Tottenham heeft zo een goede uitgangspositie te pakken. De return wordt volgende week woensdag gespeeld.